Praat u ook mee over verkenning windlocaties?
De gemeenteraden van Molenlanden en Gorinchem hebben zes voorlopige zoeklocaties voor windmolens vastgesteld. Om definitieve locaties vast te kunnen stellen is het belangrijk om te weten wat de omgeving vindt. Daarom gaan we de komende maanden graag met u in gesprek over wat voor u belangrijk is. Welke aandachtspunten heeft u? Waar moeten we zeker oog voor hebben? Wat wilt u ons meegeven?
Meedenken in een werkgroep
Van de zes mogelijke zoeklocaties liggen er vijf in Molenlanden en één (voor het grootste deel) in Gorinchem. Per mogelijke zoeklocatie wordt een werkgroep samengesteld waarin inwoners en ondernemers mee kunnen praten. De werkgroepen komen drie keer bij elkaar. Ook vragen we de
werkgroepen om een advies op te stellen over hun locatie.
Uitnodiging per brief
Inwoners en ondernemers in de buurt van een mogelijke zoeklocatie hebben in de week van 29 januari 2024 een brief ontvangen met een uitnodiging om zich aan te melden voor een werkgroep.
Heeft u geen brief ontvangen? Of woont u niet in de directe omgeving van een mogelijke zoeklocatie, maar voelt u zich wel betrokken? U kunt zich tot en met 17 februari 2024 aanmelden voor een werkgroep via www.gorinchem.nl/windenergie. Aanmelden kan ook door te bellen naar gemeente Gorinchem via 140183.
Hoe blijft u op de hoogte?
Tijdens de windverkenning houden we u op de hoogte met een digitale nieuwsbrief. Informatie over de windverkenning delen wij ook via de gemeentepagina’s in de lokale krant, via sociale media en via de websites van de gemeenten. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Aanmelden kan op www.gorinchem.nl/windenergie of bel naar 140183.
Voor meer informatie over de verkenning windenergie of de RES Alblasserwaard kunt u ook een e-mail sturen naar duurzaam@gorinchem.nl. Het projectteam RES Alblasserwaard beantwoordt dan uw vraag.