Klankbordgroep Bleskensgraaf organiseert op donderdag 28 maart een Bewonersavond met als onderwerp Afval / Recyclen.

 

Elke dag gooien we van alles weg als afval. Plastic, etensresten, karton, glas, een oude tafel, noem maar op. Voor ons is het afval, we willen er niets meer mee. Toch kan bijna al dit afval heel goed een tweede leven krijgen. Het is geen afval. Hergebruik is goed voor het milieu. Door hergebruik hoeven we minder als afval weg te gooien. Zo besparen we grondstoffen en energie die nodig zijn om nieuwe producten te maken.

Als u afval recyclet, helpt u mee aan een schone en mooie omgeving, voor uzelf en toekomstige generaties. Dat is het uiteindelijke doel van een circulaire economie. Een wereld met zo min mogelijk afval waar we afgedankte producten hergebruiken. Koopt u producten die duurzaam zijn verpakt of verpakkingsvrij, ook dan draagt u daar aanzienlijk aan bij. We gaan de komende jaren nog meer werk maken van minder afval. Daar hebben we uw hulp bij nodig!

Milieucoach Ingrid Lopulalan komt op donderdagavond 28 maart uitleg geven over het nieuwe afvalbeleid welke door de gemeente Molenlanden is vastgesteld. Denk hierbij aan de veranderingen met de ondergrondse containers en het systeem met de pasjes op de milieustraat.

De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur),

in Dorpshuis ‘De Spil’ Willem van de Heerikweg 1 (parkeren: Melkwegplein 1)

Van harte welkom!